"De vormgeving van smaken"

Foodstyling

Een bord met eten ziet er in het echt misschien smakelijk uit en geurt heerlijk, maar op beeld oogt het vaak een stuk minder lekker. We zetten daarom foostyling in om een gerecht optimaal te presenteren via beeld. En dat heeft best wat voeten in aarde. Foodstyling is vormgeven, smaken overbrengen zonder geur en ervoor zorgen dat gerechten er gedurende de hele fotoshoot smakelijk uit blijven zien.

Met foodstyling vergroten we de eigenschappen die een gerecht heeft. Is het pittig, dan moeten de pepers ook in beeld, is het zuur dan willen we citroen of limoen zien. En ook kruiden brengen we steeds vaker niet gedroogd, maar vers in beeld. En tegelijk zorgen we ervoor dat iemand er het liefst vanaf de foto of het beeld een hapje van wil nemen.

Vergelijk foto’s uit kookboeken van vroeger met die uit de boeken van nu. Een wereld van verschil. Foodstyling is veranderd van het alleen maar mooi presenteren van een gerecht naar het werken met concepten. Een gerecht staat niet op zich, maar draait om beleving. Dat past ook bij hoe we tegenwoordig koken en hoe het eten zelf meer en meer een beleving is geworden.