Onze geschiedenis

De mijlpalen van Duivelseiland

We gaan terug naar het jaar 1970, toen de grondlegger van Duivelseiland een fotostudio – met toen nog een heel andere naam – oprichtte. In deze studio, die ook nog op een andere locatie gevestigd was, werd de basis gelegd voor een studio die zich meer en meer zou specialiseren in foodfotografie. We blikken terug in de tijd!

1970

De eerste culinaire foto's

Frans Koene vestigt zich als fotograaf in de van Breestraat te Amsterdam. Na enkele jaren in Limburg en Frankrijk te hebben geklust, vormt een studio Amsterdam de nieuwe uitdaging. Het zijn de beginjaren van de commerciële fotografie en culinaire fotografie gaat hierin een steeds grotere rol spelen. Koene is een van de eerste fotografen met deze specialisatie.

1985

Verhuizing naar Duivelseiland

De studio verhuist naar een pand van een voormalig garagebedrijf op Duivelseiland. De nieuwe studio bevindt zich op de Pieter Baststraat nr 6 en heet op dat moment nog Frans Koene & Co.

1987

Stagiair Herman

Herman Heuvink loopt stage bij Frans. In deze tijd bestaat Frans zijn werk al voor 80 procent uit culinaire klussen. Herman liep zijn eerste stage bij Charles Petit van Studio Koenders en is steeds meer geïnteresseerd geraakt in culinaire fotografie.

1996

Freelancen bij Frans Koene & Co

Na een aantal jaren als zelfstandig fotograaf in onder andere Den Haag, komt Herman af en toe freelance werkzaamheden verrichten bij Frans Koene & Co. Nooit als assistent gewerkt maar meteen als fotograaf begonnen. Destijds deden we ook nog regematig met de Panl wedstrijden mee wat resulteerde in enige nominaties.

1998

Herman wordt partner

Koene & Heuvink Fotografie word opgericht. Na een paar jaar word het belangrijk om de zakelijker aan te pakken.

2005

De grote verbouwing

In dit jaar wordt de studio volledig verbouwd. Alles nieuw: vloeren, elektra, wanden, fundering, keuken, plafonds....alles. Het pand is als nieuw na 4 maanden afzien.

2008

Afscheid Frans

Frans gaat met pensioen. Net als in 1965 toen deze foto genomen was kon Frans weer lekker motor rijden. Nu alleen niet om in Parijs te gaan werken maar gewoon om lekker te genieten.

2010

Duivelseiland in de naam

De naam ‘Koene & Heuvink Fotografie’ wordt Duivelseiland Fotografie Producties. Het bedrijf is natuurlijk gevestigd in de Amsterdamse wijk Duivelseiland dus de naamsverandering was eigenlijk heel logisch.